?Sudaki demir kuş sağlığını etkileyebilir
.
اطلاعات کاربری
درباره ما
خبرنامه
en son içerik آخرین مطالب
لینکستان
دیگر موارد
آمار وب سایت

 

 

 

Sudaki demir kuş sağlığını etkileyebilir  ?
 
Çiftlikte sudaki demiri ölçme ve işleme yöntemleri
Kümes hayvanı üreticileri, kabul edilebilir seviyelerde mineral kirleticiler içeren kaliteli suyun kanatlı hayvan sürülerinin sağlığını ve yaşanabilirliğini desteklediğini bilir. Terapötik tedavilerin kullanımı azalırken verimlilik artar, ekipman sorunları önlenir ve ticari kümes hayvanı üretiminin sürdürülebilirliği iyileştirilir. İçme suyundaki yüksek demir seviyeleri kümes hayvanları için herhangi bir doğrudan sağlık sorunu oluşturmaz, ancak yüksek demir içeren sistemler su hatlarında artan biyofilm oluşumu sergileyebilir ve ayrıca su ekipmanının arızalanmasına neden olabilir. Su örneklerini demir seviyeleri için düzenli olarak test etmek ve suyu buna göre arıtmak önemlidir.
 
Demir, suda doğal olarak bulunur, genellikle 1 mg/litreden az, ancak yeraltı suyunda 100 mg/litreye kadar çıkar. 0,2 mg/litrenin altındaki tüm demir seviyeleri en iyi uygulama düzeyine girer; 0,2 ve 0,3 mg/litre arası kabul edilebilir ve 0,3 mg/litrenin üzerindeki değerler kabul edilebilir seviyenin üzerindedir. Kuşlar demiri tolere edebilir. Fairchild et. al. Georgia Üniversitesi'nde içme suyunda demir için piliç toleransının 600 ppm'ye kadar olduğu öne sürüldü. Bununla birlikte, sudaki yüksek demir konsantrasyonu, patojenlerin ve diğer çiftlik zorluklarının büyümesini teşvik eder. Demir parçacıkları bakterileri (Pseudomonas, Salmonella ve E-coli gibi) besler, bu nedenle suyunuz aşırı düzeyde demir içeriyorsa, su kirlenmeye eğilimlidir. Ek olarak, yüksek demir seviyeleri su sistemi kireçlenmesine neden olur ve bu da sulama ekipmanının arızalanmasına ve su yoksunluğuna yol açabilir. Demir oksit çöktürücü emzik suluk mekanizmasına girebilir ve meme uçlarının sızdırmasına neden olabilir. Bu, altlık koşullarının kötü olmasına, amonyak düzeylerinin artmasına ve kuşların performansının düşmesine neden olur.
 
Su ve ekipman gözlem testleri?
Çiftlikte içme suyunuzla ilgili gözlemsel testler, yüksek demir seviyeleriyle ilgili bir sorunu belirlemenize yardımcı olabilir. İlk adım, su kaynağından, arıtmadan sonra sudan ve su hattının sonundan su numuneleri almaktır. Her su numunesi iki bardakta alınmalıdır. Bir bardakta en az 4 saat beklettikten sonra tatlı su numunesi üzerinde bazı testler ve su numunesi üzerinde bazı testler yapmanız gerekecektir.
 
Aşağıda, testten sonra sorunlu demir seviyelerine ilişkin dört örnek verilmiştir. Aşağıdaki sonuçlara ulaşırsanız, demir analizi için bir laboratuvara su numunesi göndererek veya çiftlikte bulunan bir su demir ölçüm cihazı kullanarak sudaki demir seviyesini kontrol etmelisiniz. Su demir sayacının standart çalıştırma prosedürünün ayrıntılı bir açıklaması, bir önceki ayın aracı makalemizde bulunabilir.
 
Suyunuzda yüksek demir seviyeleri varsa, aşağıdakileri gözlemleyebilirsiniz:
 
Taze içme suyu numunenizin görünümü gri, kahverengi veya siyah
Suyu bir bardakta en az 4 saat bekletirseniz, suyun rengi sarı, kahverengi veya kırmızımsı kahverengi olur.
 
 

Evcil hayvanlarla ilgili bir sorunuz

 

varsa,resme tıklayın. 

 

برای سوال کردن روی تصویر کلیک فرمایید.

 

 

 
 




:: موضوعات مرتبط: kuşlar پرندگانpoultry , ,
:: بازدید از این مطلب : 358
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : Veteriner arkadaşın دوست دامپزشک شما
ت : 4 / 2 / 1402
.
مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








konular موضوعات
ürünler صفحات
نویسندگان
آرشیو مطالب
مطالب تصادفی
En Çok Görüntülenen Gönderiler مطالب پربازدید
چت باکس
تبادل لینک هوشمند
پشتیبانی